Gazdaság

Vukovich Gabriella az ENSZ Statisztikai Bizottságának alelnöke

Az ENSZ Statisztikai Bizottsága az idei, 52. ülésszakot megelőző tisztújítása során Vukovich Gabriella címzetes egyetemi tanárt, a Központi Statisztikai Hivatal elnökét egyhangúlag a Bizottság alelnökévé választotta, derül ki a KSH honlapján közzétett hírből.

Korábban, 2012 és 2014 márciusa között a KSH elnöke már az ENSZ Statisztikai Bizottságának elnöki tisztét is betöltötte.

Az ENSZ Statisztikai Bizottsága a globális statisztikai rendszer és a nemzetközi statisztikai tevékenységek legmagasabb szintű döntéshozó fóruma, amelynek feladata a statisztikák nemzetközi összehasonlíthatóságának biztosítása, ennek érdekében nemzetközi statisztikai sztenderdek, fogalmak és módszertanok kidolgozása és elfogadása, valamint alkalmazásuk elősegítése a világ minden országában.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom