Gazdaság

Tovább folytatódik a harc az élelmiszer-pazarlás ellen

Maradék nélkül

Február 25-én online zárókonferencián összegezték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatala Maradék nélkül programjának legfontosabb eredményeit, amelyet az Európai Unió LIFE pályázatának pénzügyi hozzájárulásával 2016-ban indítottak.

Bognár Lajos országos főállatorvos a konferenciát megnyitó beszédében bejelentette, hogy az Agrárminisztérium és a Nébih továbbra is elkötelezett a nemzeti élelmiszerhulladék-megelőzési programjának is számító Maradék nélkül folytatása mellett. A programot tematikus útmutatókkal segítik az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentésére szolgáló jó gyakorlatokról az élelmiszer-feldolgozók, a kereskedelem, a vendéglátás, valamint a civil szektor számára – tájékoztatott a Nébih.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom