Gazdaság

Erős nyár várható a turizmusban

A belsőépítészeti átalakításokra 2020-ban először meghirdetett pályázat keretében csaknem két tucat iroda felújítására nyílt lehetőség, ezek által még komfortosabb lehet a nyaralás

Amint újraindul a vendégforgalom, hatalmas harc lesz az országok, térségek és turisztikai attrakciók között, ezért felkészülten, megújított kínálattal kell várni ezt a pillanatot.

Erős nyár várható a turizmusban
A pihenni vágyóknak számtalan lehetőségük lesz itthon is kikapcsolódni
Fotó: MH/Purger Tamás

A turizmusban visszafogott tavasz után eredményes nyárra van esély az intenzíven megindult előfoglalások alapján – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmusszakmai igazgatója tegnap Zalaegerszegen. Juhász Szabolcs a zalai megyeszékhely megújított Tourinform-irodájának átadása alkalmából beszélt arról, hogy az elmúlt hónapok komoly kihívást jelentettek a turizmus számára, de a fejlesztéseknek a koronavírus-járvány ellenére folytatódniuk kell.

Amint újraindul a vendégforgalom, hatalmas harc lesz országok, térségek és turisztikai attrakciók között, ezért kell felkészülten, megújított kínálattal várni ezt a pillanatot. Kifejtette, hogy a komplex turisztikai kínálat része a Tourinform-irodák magyarországi hálózata, ahol évente mintegy 1,8 millió látogató fordul meg, illetve számos további érdeklődő telefonon vagy online kér információt.

Az MTÜ 2018-ban döntött a hálózat megújításáról, először az arculatot alakították át, majd tavaly megkezdődött az irodák felújítása is. A belsőépítészeti átalakításokra 2020-ban először meghirdetett pályázat keretében 22 iroda felújítására nyílt lehetőség, ezek közül elsőként a zalaegerszegi készült el az MTÜ csaknem húszmillió forintos támogatásából.

A zalai megyeszékhely turisztikai irodája a próbavásárlások alapján minden évben a legjobb tíz közé tartozik, az itt dolgozók hetven környékbeli település ötven turisztikai attrakcióját kínálják. Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a megyének óriási a termálvízkészlete, jelentősek a szállodái és éttermei.

A Zalaegerszegen épülő járműipari tesztpálya és a harcijármű-gyár miatt a közeljövőben egyre többen érkeznek Zalába, akik hosszabb ideig is igénybe fogják venni a szálláshelyeket és az éttermi kínálatot. Tuboly Andrea irodavezető közölte: a kicsikkel érkezők számára gyereksarkot alakítottak ki, az érdeklődőket digitális eszközökkel fogadják, márciustól pedig Széchenyi Pihenőkártyát is elfogadnak.

Kapcsolódó írásaink