Gazdaság

Környezetbarát fejlesztések megemelt keretösszeggel

Újraindítás ösztönzéssel

A gazdaság-újraindítási akcióterv részeként a keretösszeg húszmilliárd forintos emeléséről döntöttek a cégek környezetbarát beruházásait támogató pályázatnál – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán tegnap.

A pénzügyminiszter elmondta: ezzel csaknem ötvenmilliárd forintra bővül az a forrás, amelyből a kis- és közepes vállalkozások energiahatékonysági beruházásokat tudnak megvalósítani. Felidézte, hogy a pályázat előző fordulójában több mint 1800 vállalkozás kapott majdnem 28 milliárd forint fejlesztési forrást. A keretemelésnek köszönhetően pedig további kétezer cég részesülhet majd támogatásban.

A vállalkozások legalább 1,6 millió, de akár százmillió forint fejlesztési forrást is elnyerhetnek. Ebből napelemes rendszert telepíthetnek, korszerűsíthetik telephelyük fűtését, hőszigetelését, de kicserélhetik az épületek nyílászáróit is. A gazdaság újraindítása során kiemelt figyelmet kapnak a környezetbarát technológiák, ezek egyszerre csökkentik a vállalkozások költségeit, és segítik a magyar gazdaság fenntartható növekedését. A pályázatokat a Széchenyi2020 honlapján lehet benyújtani.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom