Gazdaság

A kutatási, fejlesztési és innovációs bértámogatás továbbra is igényelhető

Hatékony munkahelyvédelem

Innovatív ötletek és azokat megvalósító szakemberek nélkül nincs erős magyar gazdaság, ezért nyújt kiemelkedő támogatást a kormány a kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) tevékenységet végző vállalatoknak és szervezeteknek a koronavírus-járvány idején is – hangsúlyozta tegnap Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a közösségi oldalán.

Schanda Tamás kiemelte: a KFI-bértámogatás segít egyben tartani a már összeszokott és jól működő mérnök- és kutatóegységeket, ilyen csapatokat ugyanis nem lehet egyik napról a másikra felépíteni a járvány elmúltával. Az államtitkár eredményesnek ítéli az intézkedést. Mint írja, a koronavírus-járvány első hulláma után 23 ezer ember munkahelyét tudták megvédeni ennek segítségével.

A második kiírásnál már 940 munkaadó igényelte 11 735 dolgozójának, csaknem kilencmilliárd forint értékben a támogatást. A megjelent rendelkezés értelmében pedig a veszélyhelyzet ideje alatt továbbra is élhetnek a lehetőséggel a KFI-területen dolgozók. Schanda Tamás közölte: a baloldalra ebben sem számíthattak, országgyűlési képviselőik egytől egyig nemet mondtak hétfőn arra, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbításával továbbra is gyorsan és egyszerűen segíthesse a kormány a magyar gazdaságot a koronavírus okozta nehéz helyzetben is.

„Ha válságkezelésről van szó, ők csak a megszorításokra tudnak gondolni. Mi teljesen más utat választottunk: lehetőségeket teremtünk a cégeknek, munkahelyeket az embereknek. Mert ha munka van, minden van!” – fogalmazott bejegyzésében az ITM államtitkára.

Kapcsolódó írásaink