Gazdaság

Sikeres a Széchenyi Kártya Program

A Széchenyi Kártya krízishiteleinek határidejét kitolták idén június 30-áig, de tárgyalásokat folytatnak a szükség szerinti további meghosszabbításról.

Sikeres a Széchenyi Kártya Program
Tavaly különösen jelentős volt az érdeklődés, a krízishitelek árazása rendkívül kedvező, a finanszírozási célokat kibővítették a klasszikus termékekhez képest
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Széchenyi Kártya Program dinamikusan fejlődik 2002. évi indulása óta, a tavaly kezdődött válsághelyzetben pedig még inkább betöltötte a vállalkozások finanszírozásában elfoglalt szakpolitikai szerepét – hangsúlyozta Krisán László, a programot lebonyolító Kavosz Zrt. vezérigazgatója kedden, az eddigi eredményeket ismertető sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy 2002-től napjainkig a programban a befogadott hitelkérelmek száma elérte a 454 ezret, a létrejött hitelügyleteké megközelíti a 330 ezret, a megkötött szerződések összege mintegy 3050 milliárd forint. Szavai szerint tavaly a program „berobbant”, a márciusban kidolgozott krízis termékekkel együtt 40 353 hitelkérelmet fogadtak be több mint 1054 milliárd forint értékben, és 29 ezer szerződés keretében több mint 630 milliárd forintot helyeztek ki mikro- és kisvállalkozásoknak. Krisán László elmondta, a program krízistermékeit a vállalkozások elvárásainak figyelembe vételével dolgozták ki.

A krízishitelek legfőbb előnyének nevezte, hogy az árazásuk rendívül kedvező, nulla, illetve közel nulla százalék kamattal kínálták – emelte ki. A vállalkozások könnyített adminisztrációval juthatnak a hitelhez, amely a lehető legtöbb csatornán igényelhető. A finanszírozási célokat kibővítették a klasszikus termékekhez képest például üzletrészvásárlással, illetve hitelkiváltással. A programban működő kamarai irodák a regisztrációs díj kivételével ingyen kísérik végig a vállalkozókat a Széchenyi Kártya hiteligénylés lebonyolításáig – hangsúlyozta Krisán László.

Kitért arra, hogy a Széchenyi Kártya krízishiteleinek határidejét kitolták idén június 30-áig, de tárgyalásokat folytatnak a szükség szerinti további meghosszabbításról. Minden gazdasági szereplő érdeke, hogy a magyarországi vállalkozások erősek legyenek, ezért szükséges folytatni a programot, Demján Sándor örökségét.

Kapcsolódó írásaink