Gazdaság

Stratégiai együttműködés kutatói programra

Magyar–izraeli kapcsolatok

Már 2021 második felében a kutatói mobilitást támogató közös programot indíthat Magyarország és Izrael – adta hírül tegnap az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmondta, hogy az ipari és innovációs kapcsolatok szorosabbra fűzéséért a társminisztériumok a közeljövőben szándéknyilatkozatban jelölik ki a stratégiai együttműködések kiemelt területeit. A kétoldalú gazdasági vegyes bizottság társelnöki feladatait is ellátó miniszter erről Zalaegerszegen beszélt, ahol Jakov Hadas-Handelsman izraeli nagykövetnek bemutatta a ZalaZone járműipari tesztpályát.

Palkovics László kiemelte, hogy Magyarország regionális és európai szinten vezető szerepet akar betölteni az önvezető autók fejlesztésében. A világszínvonalú ZalaZone járműipari tesztpálya folyamatosan bizonyítja szinte kimeríthetetlen hasznosítási lehetőségeit, bővíthető képességeit, kapcsolódási lehetőségeit a többi között az 5G, a védelmi ipar vagy a logisztika irányába. A miniszter elmondta, azon dolgoznak, hogy Magyarország a lakosságával arányos mértékben, 2,18 százalékkal részesedjen a közvetlenül pályázható uniós forrásokból 2027-re.

Kapcsolódó írásaink