Gazdaság

Agrárminisztérium: tovább erősödnek a magyar–német agrárkapcsolatok

Fenntartható élelmiszer-ellátás

Magyarország számára Németország kiemelt partner a mezőgazdasági árucserében, valamint az Európai Uniós, közös mezőgazdasági és környezetügyi politikákban – mondta az agrárminiszter a tárca tegnapi közleménye szerint.

Nagy István abból az alkalomból méltatta a német–magyar agrárkapcsolatokat, hogy bemutatkozó látogatáson fogadta Johannes Haindlt, Németország budapesti nagykövetét. Az agrárminisztérium tárcavezetője hangsúlyozta, a következő időszakban is a közös együttműködés még eredményesebbé tételén dolgozik, ugyanis Németországban növekszik az igény a magas minőségű, fenntartható termelésből származó élelmiszerekre.

Nagy István miniszter elismerését fejezte ki Johannes Haindlnek azzal összefüggésben, hogy Németország az Európai Unió soros elnökeként komoly eredményeket ért el a szakterületen, így a Közös Agrárpolitikával (KAP) kapcsolatos tárgyalások során. A magyar kormány történelmi léptékű döntést hozott, amikor úgy határozott, hogy az EU-ban adható legmagasabb mértékű nemzeti társfinanszírozást juttatja az uniós vidékfejlesztési források mellé.

Kapcsolódó írásaink