Gazdaság

Egy hónapig SMS-ben is kérhető a bevallási tervezet

Adóbevallás, adminisztráció

Közeleg a határidő, ugyanis március 16-ig akár SMS-ben is kérhető az szja-bevallási tervezet postázása – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tegnap az MTI-nek megküldött közleményében.

A NAV idén is külön kérés nélkül elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik, legyen munkavállaló, őstermelő, magánszemély vagy egyéni vállalkozó. A saját adóbevallási tervezetét március 15-től bárki megnézheti elektronikusan a NAV honlapjáról elérhető eSZJA aloldalon. Akinek nincs KAÜ-azonosítója, az március 16-ig többféle módon is kérheti az szja-bevallási tervezet postázását az adóazonosító jel és születési dátum megadásával. Többek között kérheti SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon, az adóhivatal honlapján elérhető webűrlapon, levélben, telefonon a 1819-es hívószámon és személyesen az ügyfélszolgálatokon. Aki lecsúszik a március 16-i határidőről, május 20-ig a NAV ügyfélszolgálatain kérheti a tervezet nyomtatását.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom