Gazdaság

A K&H is használhatja a kiemelkedő digitális hitelintézet védjegyet

A K&H Bank másodikként nyerte el Digitális jólét program kiemelkedő digitális hitelintézet védjegyét egyebek közt azzal, hogy az elmúlt időszakban digitális csatornákon lekérdezhető PIN-kódot vezetett be, és videóhívásos vállalkozói számlanyitást tett lehetővé ügyfelei számára - jelentette be hétfőn az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a tavaly novemberben elindult Digitális jólét pénzügyi védjegy program célja, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét a korszerű és kimagasló minőségű digitális szolgáltatásokra.

Idézik Solymár Károly Balázs, digitalizációért felelős helyettes államtitkárt, aki kiemelte: a kormány a pénzügyi szektorban is magasabb szintű digitalizációt kíván elérni Magyarországon. A Digitális jólét pénzügyi védjegy program erősíti az állampolgárok és a vállalkozások bizalmát a hazai hitelintézetekben, amelyeket újabb fejlesztésekre is késztethet. A minősítés technológiasemleges, elsősorban a netbanki, mobilbanki szolgáltatások bővítésére, az ügyfélszolgálat erősítésére ösztönöz - tette hozzá az ITM helyettes államtitkára.

Németh Balázs, a K&H Bank innovációs vezetője kiemelte, hogy fontos visszajelzés számukra a kiemelkedő digitális hitelintézet védjegy elnyerése, mert igazolja, hogy az elmúlt időszakban elindított innovatív szolgáltatásaik hozzájárulnak a digitális gazdaság fejlődéséhez. Elmondta, hogy ügyfeleik banki kapcsolatainak digitális aktivitása növekszik, ugyanis a K&H mobilbankkal rendelkezők 2020 decemberében mintegy 5 millió alkalommal használták az alkalmazást, ügyfelek száma pedig 30 százalékkal növekedett az egy évvel korábbihoz képest.

A "Digitális Hitelintézet/Biztosító - DJP-partner és a "Kiemelkedő Digitális Hitelintézet/Biztosító - DJP-partner" védjegyek használatára magyarországi székhellyel vagy fiókteleppel rendelkező biztosítók és hitelintézetek pályázhatnak, ha a benyújtás idején legalább ötezer ügyfél számára nyújtanak pénzügyi szolgáltatásokat. A kiemelkedő digitális hitelintézet kategóriában az alapszintű netbanki és mobilbanki szolgáltatásokon túl már innovációs törekvéseket, társadalmi felelősségvállalást és a fogyasztók pénzügyi tudatosságának növelésére irányuló ötleteket is értékel a pályázatot gondozó Digitális jólét program. A Digitális jólét pénzügyi védjegy programra a szervezet honlapján lehet jelentkezni - hívta fel a figyelmet az ITM.
 

Kapcsolódó írásaink