Gazdaság

A gazdaság újraindításához is hozzájárul az új lakások áfájának csökkentése

 Az új építésű házak, lakások vásárlásának, illetve építtetésének támogatásáról beszélt a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára vasárnap.

A gazdaság újraindításához is hozzájárul az új lakások áfájának csökkentése
Az új építésű családi házak vagy lakások vásárlása, valamint generálkivitelezővel történő építtetése esetén az áfa - az otthonteremtési program részeként - 27 százalékról öt százalékra csökken
Fotó: MH/Katona László

Zsigó Róbert a közösségi oldalára feltöltött videójában azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy az új építésű családi házak vagy lakások vásárlása, valamint generálkivitelezővel történő építtetése esetén az áfa - az otthonteremtési program részeként - 27 százalékról öt százalékra csökken.

Az áfa csökkentése az embereknek és a vállalkozásoknak is segít, valamint hozzájárul a gazdaság újraindításához - mondta az államtitkár.

Hangsúlyozta, hogy a kedvezménnyel a 150 négyzetméter alatti lakások vagy 300 négyzetméter alatti családi házak esetében mindenki élhet. Ha az ingatlan 2022 végéig építési engedélyt kap, a kedvezmény 2026 végéig vehető igénybe - jelezte.

Ez a kormányzati intézkedés segít abban, hogy a családok feje felett biztos tető legyen. Hozzájárul a gazdaság újraindításához is, hiszen segítséget nyújt a vállalkozásoknak abban, hogy munkahelyeket tartsanak meg, illetve új munkahelyeket hozzanak létre - mondta Zsigó Róbert.

Kapcsolódó írásaink

Az állami lakásprogram élénkíti a piacot

ĀSokan a támogatási rendszerben január elsejétől elérhető új lehetőségek, például a kedvező lakásáfa és a felújítási támogatás miatt várták meg az évkezdetet