Gazdaság

Egyszerűbb szabályozással élénkítjük a gazdaságot

Rugalmasabb pénzügyi szektor

Támogatta tegnap az Európai Parlament (EP) plenáris szavazásán a gazdaságélénkítést a pénzügyi szektor szabályozásának rugalmasabbá tételével. Győri Enikő fideszes EP-képviselő hozzászólásában elmondta: a koronavírus miatt a cégek túlélésére és több millió munkahely megmentésére kell koncentrálnunk.

Ennek szolgálatába kell állítanunk a pénzügyi szektor szabályozását is, ezt segíti a most tárgyalt tőkepiaci helyreállítási csomag. Hozzátette: „remélem, hogy a baloldal is megérti ezt végre”. A képviselő kiemelte: Nem ragaszkodhatunk az eddigi, merev szabályokhoz. Csökkentenünk kell az adminisztratív terheket, és meg kell könnyítenünk a tőkepiaci befektetések működését.

Kiemelt figyelmet kell fordítanunk a lakossági ügyfelekre is, akik kevesebb ismerettel rendelkeznek, ezért befektetések esetén nagyobb védelemre és több tájékoztatásra szorulnak. A tőkepiaci unió a határokon átnyúló módon tenné lehetővé, hogy a vállalkozások friss forrásokhoz jussanak, ezért megvalósulása központi szerepet kapna a gazdaságélénkítésben – tette hozzá. Felhívta a figyelmet Európa lemaradására is a tőkepiacok versenyképességét illetően, aminek jelei már jóval a vírus megjelenése előtt érzékelhetőek voltak a világgazdaságban.

Kapcsolódó írásaink