Gazdaság

Szakmai párbeszédet indított az agrártárca

Közös agrárpolitika

Elindult a közös agrárpolitika (KAP) 2023–2027 közötti időszakára vonatkozó, a KAP területalapú támogatásainak zöld-előírásrendszerével kapcsolatos szakmai párbeszéd.

Az Agrárminisztérium elkötelezett egy, a fenntarthatóságot és versenyképességet a lehető legnagyobb mértékben összehangoló, gazdálkodói szemmel pedig racionális, környezettudatos gazdálkodásra ösztönző támogatási rendszer létrehozásában.

Ezért az agrártámogatási rendszer tervezése során a minisztérium külön szakmai párbeszédet indít a területalapú agrártámogatásokhoz kapcsolódó zöldintézkedés és –előírásrendszer szakmai megalapozottsága érdekében. Az agrártárca közös gondolkodásra és véleményalkotásra kérte fel a mezőgazdasági szakmai szervezeteket.

A közös munka célja, hogy a környezetvédelmi és éghajlatpolitikai célkitűzések megvalósítását, a víz, a biodiverzitás és a tájkép védelmét, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését a lehető legnagyobb együttműködéssel érjük el a KAP 2023–2027 közötti időszakában, amikor az egyik leghangsúlyosabb célkitűzés a környezetvédelem és az éghajlatpolitikai fellépések előremozdítása.

Kapcsolódó írásaink