Gazdaság

Magyarország a vállalati hitelezésben második az Európai Unión belül

Járvány utáni újraindítás

Több mint 2400 milliárd forintnyi leszerződött, államilag támogatott hitel van ma a magyar gazdaságban, tavaly az egész Európai Unióban Magyarországon nőtt a második leggyorsabb ütemben a vállalkozások hitelállománya – mondta tegnap az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára az M1 csatornán.

György László a távirati iroda beszámolója szerint kiemelte, hogy olyan új struktúrákat építenek, amelyekkel a magyaroknak a 21. században is lesz munkájuk. Elmondta azt is, hogy az egyetemi ökoszisztéma építésére közel 1500–2000 milliárd forintot tervez költeni a kormány.

„Ha munka van, minden van. A 21. században a munkához tudásra van szükség, a tudásnak pedig szentélyeket kell építeni, hogy vonzó legyen a tanulás mindenkinek” – fogalmazott az államtitkár. Egyértelműnek nevezte, hogy a járvány miatti korlátozásokkal érintett, veszteségeket szenvedett szektorokat segíteni kell az újraindításban, ezért kaphatják meg ezek a cégek a kamatmentes újraindítási gyors hitelt, amelyet csak három év múlva kell elkezdeni törleszteni, és tíz évük van a törlesztésre.

Kapcsolódó írásaink