Gazdaság

A bértámogatások 98 százalékát már kifizették a kormányhivatalok

 A kormány mintegy százezer munkahelyet védett meg a vendéglátás, a turizmus, a szállodaipar, illetve a sport- és szabadidős létesítmények célzott támogatásával - mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

A bértámogatások 98 százalékát már kifizették a kormányhivatalok
György István: Némi nyugalmat is szeretnénk végre a kormányhivatalok életében
Fotó: MH/Katona László

Kiemelte: a koronavírus-járvány miatt a fenti ágazatokban működő vállalkozások rendkívül nehéz helyzetbe kerültek, ezért számukra bértámogatást dolgozott ki a kormány.

A kormány a bértámogatási programot ismét meghosszabbította, a vállalkozások adminisztrációját egyszerűsítette, a kifizetéseket pedig felgyorsította - mutatott rá György István.

Az új szabályozás eredményeként a megítélt támogatások 98 százalékát már kifizették a kormányhivatalok - tette hozzá.

A vállalkozások a megítélt 35,5 milliárd forintból 35 milliárdot már meg is kaptak, vagy a napokban megérkezik a számlájukra a pénz - részletezte. Mindez elmondása szerint 15 ezer vállalkozást érint, amelyeknél a dolgozók bérének felét 4 hónapra átvállalja a kabinet.

A kormány minden erejével azon dolgozik, hogy az emberek egészségét, életét megvédje, és a munkahelyeket megőrizze; célja, hogy mielőbb újra kinyithasson az ország - húzta alá az államtitkár. Ehhez az kell, hogy a lehető leghamarabb minél többen megkapják az oltást - tette hozzá utalva arra, hogy erre készen állnak, ha érkezik elég vakcina.

György István arra kérte az embereket, hogy addig is vigyázzanak egymásra.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom