Gazdaság

Szigorúak voltak a fogyasztóvédők

A bírságmennyiség negyedét a légi utasok esetében szabták ki tavaly

A tavaly elvégzett, közel 19 ezer ellenőrzés és a több mint 25 ezer beérkezett fogyasztói panasz alapján, mintegy tízezer hatósági eljárás indult.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai irányítása mellett a kormányhivatalok ezek alapján több mint háromezer esetben, mindösszesen egymilliárd forintot meghaladó bírságot róttak ki a jogsértő vállalkozásokra. Mint azt a szaktárca tegnap közölte, a legtöbbször árfeltüntetési hiányosságok, a szavatossági és jótállási szabályok nem megfelelő kezelése, a fiatalkorúak védelmét szolgáló rendelkezések megsértésével összefüggő és panaszkezelési problémák miatt járt el a hatóság. Cseresnyés Péter kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár kiemelte: a fogyasztóvédelem partneri együttműködésre törekszik a vállalkozásokkal, hiszen a vásárlók színvonalas, megbízható kiszolgálása közös érdekünk. Ennek megfelelően az első alkalommal botlókat kisebb súlyú jogsértések miatt csak figyelmeztetjük a hiányosságok pótlására. Ismételt vagy életveszélyt okozó jogsértés, a gyermekek, fiatalkorúak, idősek sérelmére elkövetett visszaélés esetén azonban nem ismerünk pardont – tette hozzá. A hatóság a nettó árbevétel öt százalékig terjedő, legfeljebb ötszázmillió forintos bírsággal torolhatja meg a szabályszegéseket.

A különböző ügytípusok közül a teljes éves bírságmennyiség közel negyedét kitevő szankciókat a légi utasok jogainak megsértése miatt szabták ki tavaly. Az államtitkár elmondta továbbá azt is, hogy az év elejével átfogóan megújított szavatossági és jótállási előírások betartását idén fokozottan ellenőrzi majd a hatóság.

Kapcsolódó írásaink