Gazdaság

Újabb 1,5 milliárd forintból újulhatnak meg bölcsődék az országban

A Pénzügyminisztérium idén is meghirdeti bölcsődei fejlesztési programját. A pályázat mostani fordulójában is önkormányzatok indulhatnak, akik az általuk fenntartott bölcsődéket fejleszteni szeretnék, és új férőhelyeket alakítanának ki. A pályázat keretösszege idén 1,5 milliárd forint – tájékoztatott sajtóközleményében a tárca.

Újabb 1,5 milliárd forintból újulhatnak meg bölcsődék az országban
A kormány az elmúlt 10 évben 60 százalékkal növelte a bölcsődei ellátást biztosító férőhelyek számát
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A kormány családpolitikájának továbbra is lényeges célja, hogy ösztönözze a gyermekvállalást és hozzájáruljon a gyermeknevelés költségeihez. Ezt biztosítják a családi adókedvezmények, a bővülő családtámogatás, az otthonteremtés támogatása és a folyamatosan bővülő bölcsődei férőhelyek is.

A kormány az elmúlt 10 évben 60 százalékkal növelte a bölcsődei ellátást biztosító férőhelyek számát. A bölcsődefejlesztési program célja, hogy minél több kisgyermekes család számára legyen elérhető a bölcsőde.

2019 óta a pályázat eddigi fordulóiban összesen 52 településen újulhattak meg bölcsődék és mini-bölcsődék 5,3 milliárd forint kormányzati támogatásból. A pályázat elbírálása során továbbra is előnyt élvez az a pályázó, aki a bölcsőde létrehozását környezetbarát, gazdaságos, energiahatékonynak minősülő alternatív megoldással tervezi. A pályázatok benyújtási határideje 2021. december 1.

A pályázat kiírása a kormany.hu portálon elérhető.

Kapcsolódó írásaink