Gazdaság

Magyarország azonnali intézkedéseket sürget az uniótól a sertéságazatban

Komoly bajba kerülhetnek a termelők

Az Európai Unió mezőgazdasági és halászati minisztereinek hétfőn tartott videókonferenciáján Magyarország sürgős intézkedéseket sürgetett a sertéságazat helyzetének javítására.

A tanácskozáson tizenhárom tagállam kérésére kiemelt téma volt a sertéságazat helyzete – közölte az Agrárminisztérium. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár képviselte hazánkat a tanácskozáson, aki hangsúlyozta: a magyar sertéságazatot 2020-ban kettős negatív hatás sújtotta, a Covid–19, és az afrikai sertéspestis. Az Agrárminisztérium az elmúlt évben számos területen, így a sertéságazatban is átmeneti támogatást nyújtott, azonban az árak jelenlegi szintje túl alacsony, sürgős intézkedés hiányában az ágazat komoly bajba kerülhet. Feldman Zsolt arra kérte az Európai Bizottságot, hogy gyorsan hozza meg a szükséges intézkedéseket. Janusz Wojciechowski mezőgazdaságért felelős biztos jelezte, hogy a Bizottság jelenleg nem lát okot konkrét intézkedésekre.

Kapcsolódó írásaink

Szörnyű présbe került a húsipar

ĀAz áremelkedés a már globálissá szélesedő afrikai sertéspestisjárvány, még pontosabban ennek kínai rombolása miatt következett be, a koronavírus megjelenése tovább rontott a helyzeten

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom