Gazdaság

Idén online formában tanácskoznak a világ vezető politikusai és üzletemberei

Davosi fórum

A Világgazdasági Fórum svájci nonprofit alapítvány elindította tegnap a világ vezető politikusainak és üzletembereinek szokásos éves tanácskozását, ám idén először online formában értekeznek egymással a résztvevők ahelyett, hogy a svájci Davosban gyűlnének össze.

A szervezők azt szeretnék, hogy a kétezer résztvevő vitassa meg, hogy a kormányok és a vállalkozások miként tudják kivezetni a világot a jelenlegi világjárványválságból és átvezetni egy olyan jövőbe, amelyben a gazdagság igazságosabban oszlik szét, és a környezetet jobban védik – adta hírül tegnap a távirati iroda.
A koronavírus-járvány miatt átszervezett esemény nyitónapján szólalt fel Hszi Csin-ping kínai elnök és António Guterres ENSZ-főtitkár. A héten Németország, Franciaország, India, Japán, Dél-Korea és Dél-Afrika politikai vezetői is beszédet tartanak. Az Egyesült Államokat az egészségügyi főtanácsadó, Anthony Fauci és a klímavédelmi különmegbízott, John Kerry képviseli. A tervek szerint a Világgazdasági Fórum május végén Szingapúrban is megtartja a csúcstalálkozót, amelyen a legfontosabb politikusok és vállalati vezetők már személyesen vesznek részt.

Kapcsolódó írásaink

Soros karmestere dirigál Berlinben

ĀA budapesti és a varsói kormányt is többször támadta az elmúlt években Gerald Knaus, a 2016-ban megkötött EU–török menekültügyi megállapodás megalkotója

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom