Gazdaság

A nyugdíjakban januártól megjelent az emelés

Visszamenőleges kiegészítés

Idén januártól megjelent a háromszázalékos nyugdíjemelés a nyugellátásokban, a költségvetési törvény háromszázalékos inflációt jelez előre 2021-re, ennek megfelelően emelték januárban a nyugdíjak mellett a rokkantsági, rehabilitációs, korhatár előtti és egyéb ellátásokat – mondta Farkas András, a Nyugdijguru.hu szakértője az M1 aktuális csatornán tegnap.

Hozzátette: ennek kiigazítására akkor kerülhet sor, ha a ténylegesen mért infláció januártól augusztusig meghaladná ezt a három százalékot. Akkor 2021. novemberben visszamenőlegesen kiegészítik ezt a nyugdíjemelést a három százalék feletti mértékkel. Farkas András messze a legnagyobb jelentőségű intézkedésnek nevezte, hogy a 13. havi nyugdíj első negyedét kifizetik a februári nyugdíjakkal. A januári nyugellátás egynegyedét mindenki megkapja pluszellátásként. A kormány négy év alatt vezeti vissza a 13. havi nyugdíjat, ez ennek az első lépése – mondta a szakértő, példaként említve, hogy akinek százezer forint a havi nyugdíja, az most 25 ezer forinttal kap többet.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom