Gazdaság

Domokos László szerint a védőoltás a megoldás

Számvevőszéki ajánlás

Csak egy teljes körű, a közösségi védelmet kialakító nyájimmunitás megteremtése nyújthat megoldást, amely a védőoltáson keresztül történhet meg – fogalmazott Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke egy vele készült interjúban a honlapján.

Domokos László szerint a védőoltás a megoldás
Domokos László
Fotó: MH

Visszautalt rá, már 2018-ban figyelmeztetett egy közelgő válságra, a pandémia pedig egy olyan aktuális kihívás, amely a társadalom minden tagját, intézményét megmozgatja, és megváltoztatja az életvitelünket is. Ezért fontos, hogy megértsük a járvány természetét, és lássuk azt, hogy ebből a helyzetből is van kiút. Ebben nagyon sokat segítenek azok a korábbi tapasztalatok, amelyeket az ÁSZ munkatársai a napokban nyilvánosságra hozott elemzésben feldolgoztak. Domokos László megerősítette, a fertőző betegségekkel szembeni védelem talán leghatékonyabb módszere a fogékonyság megszüntetése, amely létrejöhet természetes módon, illetve mesterségesen, védőoltásokat követően. A számvevőszék elnöke ezért az egyetlen hosszú távú és megbízható megoldásnak a védőoltást tartja, hangsúlyozva, hogy a felelősség nem egyéni, hanem közösségi, sőt globális. A védőoltás hozzájárul a fenntartható gazdasági fejlődéshez.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom