Gazdaság

A védekezésnek nem lehet pénzügyi akadálya

Megemelt hiánycél

A kormány szerint nem lehet pénzügyi akadálya annak, hogy bárki megfelelő egészségügyi ellátást kapjon, vagy a munkahelyét megtarthassa.

Így a meghozott intézkedések következtében 2020 decemberében az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt úgynevezett központi alrendszere 2250,5 milliárd forintos hiánnyal zárt, a tavalyi egész éves deficit ezzel 5548,6 milliárd forint lett – erősítette meg tegnap kiadott részletes jelentésében a Pénzügyminisztérium. Az uniós módszertan szerinti GDP-arányos államháztartási hiány 2020-ban várhatóan kilenc százalék körül lehet. A kormány év végi forrásbiztosító intézkedései mintegy 1200 milliárd forint többletkiadással jártak. A kórházak adósságrendezésén kívül gazdaságvédelmi, oktatási-nevelési és egészségügyi célokat, kulturális tevékenységek finanszírozását szolgálták még a decemberi intézkedések – közölte a Pénzügyminisztérium.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom