Gazdaság

Több elismerésben is részesült a magyar zöldkötvény-kibocsátás Japánban

Több elismerésben is részesült a magyar zöldkötvény-kibocsátás Japánban - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) szerdán.

A közlemény emlékeztet, hogy Magyarország tavaly első külföldi szuverén kibocsátóként lépett a jen zöld kötvények piacára. 2020 szeptemberében összesen 500 millió euró értékben bocsátott ki japán jenben denominált kötvényeket Magyarország a belföldi japán tőkepiacon: a kötvények egyharmada zöld kötvény volt, az ezekből befolyt összeget igazoltan környezetvédelmi, klímavédelmi fenntarthatósági célokra kell fordítani.

Ezt a lépést a 2020-as tevékenység alapján 2021 elején egy japán kutatóintézet és a gazdasági sajtó is díjazta a szigetországban, elismerve ezzel az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) munkáját - írták.  

A kibocsátás az idén nyerte el a Research Institute for Environmental Finance (RIEF) nevű, tokiói székhelyű non-profit kutatóintézet „Sustainable Finance Award” nemzetközi szekciójának díját. A RIEF fő célja, hogy népszerűsítse Japánban a környezettudatos finanszírozást.

Magyarország a szuverén kategóriában diadalmaskodott, a díjat virtuális formában vehette át Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár és Kurali Zoltán, az ÁKK vezérigazgatója - áll a közleményben.

A Nikkei csoport pénzügyi hetilapja, a Nikkei Veritas a tavalyi év legjobb szamurájkötvény kibocsátásainak listáján a harmadik helyet ítélte oda a magyar szuverén 2020. szeptemberi tranzakciónak - tették hozzá.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom