Gazdaság

Új utascentrum létesül idén a Keletiben, elkezdődött a népligeti állomás tervezése

Városi és elővárosi közlekedés

Megkezdődhet az utascentrum építése az évente közel 11 millió embert fogadó Keleti pályaudvaron, mert eredményes a nyílt kiviteli közbeszerzési eljárás, és a beruházást a kormány is támogatja – közölte tegnap a MÁV Zrt.

A kivitelezés a vasúttársaság tájékoztatása szerint tavasszal veheti kezdetét, és év végéig tart. A fejlesztés révén egy helyen lesz lehetőség a menetjegyváltással, a belföldi vagy akár nemzetközi utazással kapcsolatos ügyek intézésére, és akadálymentesen lehet majd megközelíteni a pályaudvart az aluljáró szint és a vágánycsarnok közti mozgólépcsőn
vagy liften. A MÁV szakemberei által megtervezett és a Budapest Fejlesztési Központtal együttműködve előkészített, közel 1,6 milliárd forint értékű beruházás a kormány és az Európai Unió finanszírozásával valósulhat meg. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tegnap azt közölte, hogy megkezdődött a Népliget vasúti megálló terezése, amely a Déli Körvasút harmadik új állomása lesz. Az új létesítmény legfőbb rendeltetése, hogy az elővárosi vonatok utasai elérhessék az M3-as metrót az Ecseri úti állomáson, vagy a népligeti Volánbusz-pályaudvart.
 

Kapcsolódó írásaink