Gazdaság

Március közepétől elérhetők az szja-bevallási tervezetek

Egységes határidő

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is elkészíti a személyijövedelemadó (szja)-bevallási tervezeteket, amelyeket március közepétől érhetnek el az adózók a NAV eSZJA oldalán – közölte a hivatal a távirati irodával.

Közleményük szerint a NAV idén is minden adózónak, a magánszemélyeken túl az egyéni vállalkozóknak, a mezőgazdasági őstermelőknek és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek is készít szja-bevallási tervezetet, amely ügyfélkapus, e-személyi igazolvánnyal történő vagy telefonos azonosítás után 2021. március 15-től érhető el a NAV honlapján. Felhívták a figyelmet, hogy akik a hivatal segítsége nélkül, maguk szeretnék elkészíteni bevallásukat, azok már most hozzáférnek a 20SZJA bevallási nyomtatványhoz, a kitöltéséhez szükséges webes felülethez és a hagyományos általános nyomtatványkitöltő programhoz. Kiemelték azt is, hogy az szja bevallásának és befizetésének határideje egységesen, mindenki számára 2021. május 20.

Kapcsolódó írásaink

A könnyítések éve lehet 2021

ĀA kormány két alkalommal is kormányrendeletekben engedte el a munkáltatói terheket a járvány által leginkább sújtott ágazatokban, az egyszerűsítések nem érnek véget