Gazdaság

Megtisztulnak az állomások és a forgalmas utak

Tavaly nyár óta zajlik a vasúti és közúti létesítmények, erdők, nemzeti parkok mentesítése

A Tisztítsuk meg az országot! projekt Európában egyedülálló akció, amelyben az állami vállalatokon kívül az önkormányzatok, a civil szervezetek és a lakosság is részt vesz.

Megtisztulnak az állomások és a forgalmas utak
A hulladékmentesítés a vasúti sínek körzetére is kiterjed
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Magyarország számára kiemelt cél a környezet védelme, hiszen mindannyian tisztább környezetet szeretnénk, ezért a kormány tavaly 2021. április végéig meghosszabbította a Tisztítsuk meg az országot! program első ütemét. Ez a projekt az illegális hulladéklerakás elleni küzdelem kiemelkedő programja, amelyben 2020–2022 között négy ütemben kerül sor a közforgalmú területek megtisztítására. Az elmúlt hónapokban a MÁV Zrt., a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Pilisi Parkerdő Zrt. és az Országos Vízügyi Főigazgatóság, valamint nyolc település – Csepel, Kaposvár, Esztergom, Monor, Kapuvár, Balatonfőkajár, Füzér, Sümeg – közreműködésével összesen kilencezer tonna illegális hulladékot számoltak fel.

A Tisztítsuk meg az országot! projektben tavaly nyáron kezdődött meg az illegális hulladék lerakással leginkább érintett területek megtisztítása. Megkezdődött a vasúti és közúti létesítmények, az erdők, a nemzeti parkok, valamint az önkormányzati közterületeken fellelhető illegális hulladékok összegyűjtése. A projekt első szakaszában úgynevezett próba helyszínek lettek kijelölve, majd 2020. október 1-jén Palkovics László innovációs és technológiai miniszter bejelentette a program országos szintű kiterjesztését. A Belügyminisztérium az önkormányzatok, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pedig mindenki más számára pályázati konstrukciókat írt ki.

Boros Anita, az ITM építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára elmondta, hogy a Tisztítsuk meg az országot! projekt Európában egyedülálló akció, amelyben az állami vállalatokon kívül az önkormányzatok, a civil szervezetek és a lakosság közreműködésére is számítanak. Elmondta azt is, hogy nagyon népszerű a HulladékRadar applikáció, amelynek a segítségével bárki bejelentheti az illegális hulladék lerakóhelyeket. Már több mint tíz regisztrált felhasználója van az applikációnak és több mint hatezer bejelentés érkezett. Ezek száma a hidegebb idő beköszöntével sem csökkent jelentősen – tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte, hogy a projekt részeként meghirdetett felhívásra folyamatosan érkeznek a pályázatok a környezetszennyező és egészségi kockázatokat hordozó illegális hulladéklerakók felszámolására. A civil szervezetek a köztulajdonban álló, már megtisztított terület őrzésére, illetve a nagyobb területeken elszórtan fellelhető, nagy gépi munkálatokat nem igénylő hulladéklerakók felderítésére és felszámolására, a gazdálkodó szervezetek a köztulajdonban álló, kezelésükben lévő területek megtisztítására, az egyházi jogi személyek pedig a kezelésükben vagy tulajdonukban álló területen található illegális hulladékok összegyűjtésére és elszállítására pályázhatnak. Ezek pályázhatnak ingatlanvédelmi rendszer, így sorompó, kamera kialakítására is.

Idén év elejétől az illegális szemetelés nagyon sokba kerül, hiszen azonnali, helyben kiszabható pénzbírság jár a lerakott hulladék legkisebb mennyiségéért, sőt bizonyos mennyiség fölött büntetőeljárás is kezdeményezhető lesz, azaz börtönbüntetés is kiszabható – erről még tavaly év végén döntött az Országgyűlés. A tettenérést a helyszíni ellenőrzést gyakorló több ezer hatósági személy mellett országosan kifejlesztett kamera- és megfigyelő hálózat segíti. Az illegális szemetelőknek pénzbírságot kell fizetniük, a jelentős mennyiséget meghaladó hulladék elhelyezéséért három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható lesz, a veszélyes hulladék vagy különösen jelentős mennyiségű hulladék elhelyezéséért pedig akár öt év szabadságvesztésre ítélhető az elkövető.

A MÁV és a Magyar Közút év végéig összehangolt akcióban gondoskodik a legforgalmasabb szakaszok ellenőrzéséről és az illegálisan lerakott hulladék felszámolásáról. Mint azt a vasúttársaság hírül adta, a munkatársak a vasúti sínek mentén, az állomások közelében végzik a terület megtisztítását, országos szinten. A hulladékmentesítés Monor és Kőbánya-Kispest állomások közelében, Budapest-Déli pályaudvar környékén, valamint Szolnok és Tatabánya állomás közelében zajlott eddig. Az akció kiterjed Szerencs és Füzesabony állomások és Miskolc-Tiszai pályaudvar környékére, valamint a 90-es számú vasútvonal Miskolc-Tiszai–Hidasnémeti közötti szakaszára. A MÁV munkatársai Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Békéscsaba és Kiskunfélegyháza állomások közelében is gyűjtik az illegálisan elhelyezett hulladékot. Megtisztul Pécs, Kaposvár, Dombóvár, Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Celldömölk és Veszprém vasútállomások környéke is.

Magyarország idén a tizenkettedik alkalommal csatlakozott a tavaly november végén tartott Európai Hulladékcsökkentési Héthez, amely iránt most is nagy volt az érdeklődés, a járványhelyzet ellenére is több mint kétszer annyi jelentkezés érkezett, mint 2019-ben. A 863 jelentkezőből 310 oktatási intézmény, 273 állami vagy magán vállalkozás, 186 közigazgatási intézmény, 28 magánszemély és 66 regisztrált civil szervezet volt – közölte lapunk érdeklődésére az ITM. A Hulladékcsökkentési Héthez mindenki lehetőségeihez mérten, a saját tevékenységéhez kapcsolódó programötlettel csatlakozhatott, amely arra ösztönözte az akciók megálmodóinak közvetlen és közvetett környezetét, hogy a mindennapok során is kiemelt odafigyeléssel kezelje a hulladékcsökkentés ügyét.

Nem kímélik a vonatokat sem a firkálók

A graffitisek a vonatokat sem kímélték, a MÁV-Start a járművek összesen tízezer négyzetméternél is nagyobb, külső és belső felületéről távolított el firkákat tavaly, több millió forintnyi költséggel. Az előző évekhez képest javuló tendencia tapasztalható, mert egyre kevesebbszer firkálják össze a vonatokat, kevesebbet kell lemosni, de még így is jócskán akad munkája a takarítóknak. November végéig országszerte összesen 1385 jármű belső felületeiről mintegy hétezer négyzetméternyi firkálást kellett letisztítani, melynek összköltsége 15 millió forintnál is több volt. Jó hír, hogy ez a tavalyihoz képest mintegy ötödével kevesebb. A vonatok külseje is áldozatul esett az effajta rongálásoknak: az év eddigi részében 262 vasúti járművön majd 3500 négyzetméternyi külső felületet kellett megtisztítani miattuk, ennek költsége 5,6 millió forint volt. Ez a tíz évvel korábbinak csak egy kicsit több, mint az ötöde, de 2019-hez képest sajnos nem csökkent olyan számottevően, mint a belső felületek esetében.
(PGI)

Kapcsolódó írásaink