Gazdaság

Versenyképes tömegközlekedés

A Budapest–Győr-vonal Budapest-Kelenföld és Törökbálint közötti szakaszán közlekedő vonatokon is lehet utazni a Dél-Buda zónabérlettel január 1-jétől, így a MÁV és a Volánbusz egy újabb lépést tesz az összehangolt menetrendi kínálat és az egységes értékesítési felület kialakítása felé – tájékoztatta távirati irodát a MÁV Zrt.

Versenyképes tömegközlekedés
A változatlan árú, de január 1-jétől már több szolgáltató járatán is felhasználható bérlet elősegítheti, hogy minél többen válasszák a biztonságos közösségi közlekedést
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A változatlan árú, de január 1-jétől már több szolgáltató járatán is felhasználható bérlet elősegítheti, hogy minél többen válasszák a biztonságos közösségi közlekedést.

A MÁV-START a Dél-Buda zónabérletet a vonatokon csatlakozóbérletként fogadja el a Budapest-bérlet mellé, így a kettő kombinációjával Törökbálinttól egészen a Déli, illetve a Keleti pályaudvarig lehet utazni az elővárosi vonatokon.

Modern, kényelmes FLIRT-motorvonatokat vehetnek igénybe az utasok, 2022-től pedig emeletes motorvonatok is forgalomba állnak.

Az új menetrend kialakításakor Dél-Buda zónabérlet néven egy új díjterméket is bevezettek, amelynek megvásárlásával az utasok az érintett településeken közlekedő valamennyi autóbuszjáratot igénybe vehetik. Ehhez csatlakozott január 1-jétől a MÁV-START is. A Dél-Buda zónabérletet a BKK pénztáraiban vásárolhatják meg az utasok.

Kapcsolódó írásaink