Gazdaság

Elkészült a fejlesztési zóna tervezési stratégiája

Régiós projektek

Elkészült a hat megyét magában foglaló Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna tervezési stratégiája – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter, a zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton Nyíregyházán.

Elkészült a fejlesztési zóna tervezési stratégiája
Palkovics László
Fotó: MH

Palkovics László Szabolcs-Szatmár-Bereg és a nyírségi megyeszékhely vezetőivel, országgyűlési képviselőivel tartott egyeztetés után elmondta, a megyékre és a megyei jogú városokra lebontott gazdaságfejlesztési elképzelést várhatóan januárban fogja elfogadni a kormány, a konkrét projektek pedig már az új uniós költségvetési ciklus részeként jelennének meg – hívta fel a figyelmet a miniszter. Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés kormánypárti elnöke arról beszélt, a zóna lehetővé teszi, hogy a gazdaságfejlesztés centruma ebben a régióban legyen, a különböző uniós és hazai fejlesztési források pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megye további fejlődését szolgálják.

Kapcsolódó írásaink

A keleti régió központja lehet Debrecen

ĀAmikor a BMW úgy döntött, hogy a város mellett épít autógyárat, áttekintették, hogy egy nagy technológiai cég megjelenését miként lehet kihasználni a térség érdekében