Gazdaság

Tuzson: Célunk, hogy az ingázók gyorsabban érjenek célba

Dunakeszin a helyi önkormányzat és a MÁV együttműködésében jött létre új, 30 férőhelyes P+R parkoló és egy új kerékpártároló, amelyben 20 biciklit lehet elhelyezni; a 60-70 millió forintos beruházás 60 százalékát az önkormányzat, 40 százalékát pedig a vasúttársaság finanszírozta - mondta a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatóján pénteken Dunakeszin.

Tuzson: Célunk, hogy az ingázók gyorsabban érjenek célba
Tuzson Bence: Az agglomerációban az egyik legfontosabb dolog a közlekedés és annak mielőbbi fejlesztése
Fotó: Facebook

Homolya Róbert hozzátette, a vasúttársaság számára fontos, hogy az elővárosi vasútvonalak mentén minél több ilyen jellegű beruházást tudjanak kialakítani az önkormányzatokkal. Mindezekre a fejlesztésekre szükség van, hogy az emberek könnyebben le tudják tenni az autót és az egyéni közlekedési módról a fenntarthatóbb és zöldebb közösségi közlekedésre tudjanak váltani.

Kiemelte, a budapesti elővárosi vonalakon a terveik szerint 2021 és 2023 között 3000, a mostanihoz hasonló parkolót szeretnének kialakítani.

Tuzson Bence, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy az agglomerációban az egyik legfontosabb dolog a közlekedés és annak mielőbbi fejlesztése.

Közölte, hogy az elmúlt időszakban a térségben közúti és vasúti fejlesztések is történtek, utóbbiakról megjegyezte, hogy hat darab emeletes motorvonat közlekedik majd ezen a szakaszon, amelyekkel a közlekedés kényelmesebbé válik, és remélhetőleg gyorsabb, illetve pontosabb is lesz a vasút.

Objektum doboz

Dióssi Csaba, Dunakeszi város polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, a most kialakított parkoló fontosságát jelzi, hogy a beruházást nem európai uniós forrásból finanszírozták, hanem a város és a MÁV a saját forrásait csoportosította át erre a célra.

Hozzátette, agglomerációs településként Dunakeszi számára rendkívül fontos a közlekedés, amelyben kiemelt szerepe van a vasútnak, ugyanis vonattal 20-25 perc alatt be lehet érni a városból Budapestre a Nyugati pályaudvarra. Ahhoz pedig, hogy ezt a közlekedési módot minél többen tudják igénybe venni, parkolófejlesztésekre van szükség.

Kapcsolódó írásaink