Gazdaság

Naperőmű-kapacitásból hat gigawatt kellene

Szén-dioxid-mentes kibocsátás

Hat gigawatt naperőmű-kapacitást szeretne elérni Magyarország 2030-ra az ipari és a háztartási szektorokban együttvéve – mondta tegnap Palkovics László Csornán.

Az innovációs és technológiai miniszter az Ecosolifer Kft. napelemcellagyárának átadásán ismertette, jelenleg az ország két gigawatt naperőmű-kapacitással rendelkezik. Mivel a háztartási szektorban a háztetőkre telepített naperőmű-kapacitás adja a felhasználás jelentős részét, ezért a kormány a fejlesztéseket vissza nem térítendő támogatásokkal szeretné segíteni 2021-től – tette hozzá. Kiemelte, hogy hazánk napsütötte ország, ami alkalmassá teszi arra, hogy a naperőművek és a nukleáris energia használatával 2030-ra az energiatermelés kilencven százalék fölötti részét szén-dioxid-kibocsátás nélkül érje el.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom