Gazdaság

Kibővített keret áll a hazai nagyvállalatok rendelkezésére a beruházásokhoz

Kormányzati támogatás

Tizennyolcmilliárd forintnyi beruházásról és ezerhétszáz munkahely megvédéséről írt alá megállapodást négy magyarországi vállalkozással tegnap Varga Mihály pénzügyminiszter.

Kibővített keret áll a hazai nagyvállalatok rendelkezésére a beruházásokhoz
Varga Mihály
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A Facebookra feltöltött videójában hangsúlyozta, kibővítették a nagyvállalati beruházási támogatás keretösszegét, az eredeti tizenötmilliárd forintos keretet először negyvenmilliárdra emelték, majd megduplázták. A Gallfood Pulykafeldolgozó Kft. 2,4 milliárd forint támogatással 4,9 milliárd forintos beruházást hajt végre. A Kőröstej Kft. 2,24 milliárd forintot nyert el, beruházásának összértéke 4,6 milliárd forint. Az SBS Szerelő, Javító és Szolgáltató Kft. csaknem 2,8 milliárd forintos fejlesztést valósít meg az 1,36 milliárd forintos támogatás segítségével. A Stavmat Építőanyag Zrt. beruházásának összértéke csaknem 5,8 milliárd forint, ehhez 1,44 milliárd forint támogatást kap. A pénzügyminiszter kiemelte: a járvány ellenére is vannak olyan cégek, amelyek fejleszteni és beruházni akarnak, és ebben a helyzetben is a lehetőséget keresik.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom