Gazdaság

Rendezvénytechnikai üzletággal bővült a Lounge Group

Új divízióval bővíti ügyfelei számára elérhető szolgáltatásait a Lounge Group a hazai piac meghatározó rendezvénytechnikai szolgáltatójának megvásárlásával.

A Lounge Group, Magyarország legnagyobb, integrált marketingkommunikációs ügynöksége lett a rendezvénytechnikai piacon meghatározó szerepet betöltő Visual Europe Group (VEG) többségi tulajdonosa.

A cégcsoport részeként működő New Land Media Kft. a Gran II Kockázati Tőkealaptól vásárolta meg a Visual Europe Zrt. többségi tulajdonrészét. A tranzakció, amelynek eredményeként a pénzügyi befektetőt szakmai partner váltja a VEG tulajdonosi körében, december elsején zárult.

A rendezvényhelyszínek üzemeltetésében, illetve egyedi rendezvények tervezésében és lebonyolításában több mint másfél évtizedes tapasztalattal rendelkező VEG az iparág egyik legnagyobb és legsikeresebb szereplője. A csoport Magyarországon és Közép-Kelet-Európában közel négyezer projektet valósított már meg 17 országban közel 150 fős csapatával.

A VEG a járványhelyzet kezdete óta több száz virtuális rendezvényt bonyolított le, ezek technikai támogatására önálló üzletágat is indított DigitalLabs néven. A csoport emellett jelen van az okosotthon- és okosiroda-megoldások piacán is.

A Lounge Group teljes körű marketingkommunikációs cégcsoportként a médiatervezés, médiavásárlás, a közösségimédia-, kreatív- és PR-üzletágak mellett nemzetközi szinten jegyzett rendezvényszervező divízióval is rendelkezik. A csoportot a rendezvényes iparág legjobb 50 vállalata közé választották az Eventex globális versenyén, illetve elnyerte a UNICEO Live Communication nemzetközi díját is.

A közel egy évtizedes múltra visszatekintő Moonlight Event, a Lounge Group rendezvényszervező üzletága nevéhez olyan nagyszabású és sikeres események kapcsolódnak, mint a Szerencsejáték Zrt. Bryan Adams Skandináv lottó Szuperkoncertje vagy a V4 Future Sports Fesztivál.

Kapcsolódó írásaink