Gazdaság

Öt újabb egészségipari beruházás

Cél az önállóság növelése

Öt újabb magyar vállalkozás indít egészségipari beruházást, a kormány támogatásával, 3,3 milliárd forint értékben – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Facebookra feltöltött videójában.

Öt újabb egészségipari beruházás
Varga Mihály
Fotó: MH

A tárcavezető beszámolt arról, hogy ezúttal vitaminok, fertőtlenítőszer alapanyagok, maszkok, csomagoló anyagok, továbbá nővérhívó rendszerek és 3D nyomtatással előállított orvosi eszközök gyártását segítik a költségvetési forrásból. A miniszter elmondta, a Pénzügyminisztérium a nyáron indította el az egészségipari támogatási programot, aminek célja, hogy minél kevesebb egészségipari terméket vásároljon külföldről az ország. A programban keretén belül eddig 11 magyar vállalkozás indított, együtt 10 milliárd forint értékű beruházást. Varga Mihály kiemelte, a támogatott beruházások a magyar emberek biztonságos ellátását szolgálják.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom