Gazdaság

Kiberkrampuszok elleni online kampány

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete figyelemfelhívó tudatosító kampányt indít a karácsonyi ünnepi időszakban megjelenő, kibertérben lévő veszélyek ellen - derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.

Advent első vasárnapján az online vásárlásokkal és a hozzájuk kapcsolódó online utalványokkal összefüggő veszélyekre figyelmeztetett az első kisfilm.

Advent második, harmadik és negyedik vasárnapja során pedig olyan témákat dolgoznak fel az anyagok, mint például a vírusos karácsonyi üdvözlőlapok, csengőhangok, jótékonysági adománygyűjtő átverések, digitális eszközök, játékok ajándékozása.

A videók - a veszélyekre való figyelmeztetések mellett - megelőző biztonsági tippeket és módszereket egyaránt tartalmaznak. A közölt tartalmakra a következő napokban megjelenő illusztrált IT biztonsági tippek is ráerősítenek, továbbá az NBSZ NKI Szenteste előtti napon, december 23-án megjelenő podcast adása is az online tér, a közösségi média azon veszélyeire hívja fel a figyelmet, amelyek az ünnepi időszak során leselkedhetnek a felhasználókra.

A rendhagyó online IT biztonsági adventi koszorú az alábbi linken érhető el: https://nki.gov.hu/online-adventi-koszoru .

Kapcsolódó írásaink