Gazdaság

Kezdődhet a visszaszámlálás

Miután az elmúlt egy hónapban lezajlottak az egyeztetések az ajánlattevőkkel, a BKK december 1-jén felkérte a Lánchíd felújítására jelentkezett gazdasági szereplőket a végső ajánlattételre - tudatta a cég szerdán, lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Kezdődhet a visszaszámlálás
A BKK bízik abban, hogy kedvező ajánlatok érkeznek
Fotó: MH

A BKK a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás részeként az elmúlt egy hónapban folyamatos tárgyalásokat folytatott az ajánlatadó gazdasági szereplőkkel. Az egyeztetéseken a felek konzultáltak a tender első ajánlattételi szakaszában beadott árajánlatokról, azok költségcsökkentési lehetőségeiről, a szerződéses feltételekről és egyes hídfelújítással kapcsolatos műszaki lehetőségekről, tudatta a közleményben a BKK.

A cég december 1-jén felkérte a gazdasági szereplőket a végső árajánlatok beadására; az ajánlatokat 2020. december 15-éig várja a társaság.

A hídfelújítás halaszthatatlan, ezért a BKK bízik abban, hogy az első ajánlattételi szakaszban beadottaknál kedvezőbb árajánlatok érkeznek majd, hiszen ez a fő feltétele a tender sikerességének.

Ahhoz, hogy a feltételes közbeszerzési eljárás győztesével 2021 februárjában a szerződés megköttethessen és a Lánchíd, Magyarország szimbólumának felújítása a terveknek megfelelően jövő tavasszal elindulhasson, az árajánlatoknak bele kell férnie a rendelkezésre álló pénzügyi fedezetbe, és a magyar kormánynak is biztosítania kell az ígért, de mind a mai napig meg nem érkezett 6 milliárd forintos támogatást.

A beadott végső árajánlatokról a Budapesti Közlekedési Központ a beérkezett árajánlatok kiértékelése után ad tájékoztatást.

Kapcsolódó írásaink