Gazdaság

Új fejlesztési központot adott át a Mol

Belépés a poliolpiacra

Tízmillió euró beruházással új kutatási és fejlesztési központot adott át a Mol Százhalombattán, a Dunai Finomítóban – írta tegnap az MTI.

A cég 2030-as stratégiájának célja, hogy a petrolkémiai üzletág egyre nagyobb arányban járuljon hozzá a teljes cégcsoport eredményéhez, ezért 1,2 milliárd eurós beruházással épít poliolkomplexumot Tiszaújvárosban, és az üzem sikeres működéséhez elengedhetetlen a piaci potenciállal rendelkező, a vevőkör igényeit kielégítő termékek fejlesztése. A Mol és a thyssenkrupp közös kutatási és fejlesztési megállapodást kötött, hogy elősegítsék mindkét vállalat belépését a poliolpiacra. Szabó Gabriel, a Mol-csoport downstream ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a központ a néhai Mol-vezérigazgató, Mosonyi György nevét viseli.

Kapcsolódó írásaink

Rákapcsoltak a hazai cégek

ĀA magyarországi vállalkozások nagyobb növekedést értek el a régiós átlagnál, a Mol után a legnagyobb forgalmú vállalat a győri autógyár, az Audi Hungaria

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom