Gazdaság

A BKK kompenzálja az érvényes bérlettel rendelkező Mol Bubi-felhasználókat

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kompenzálja azokat a Mol Bubi-felhasználókat, akik a közbringarendszer 2020. november 29-ei leállása miatt nem tudják felhasználni érvényes bérletüket.

A BKK kompenzálja az érvényes bérlettel rendelkező Mol Bubi-felhasználókat
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kompenzálja azokat a Mol Bubi-felhasználókat, akik a közbringarendszer leállása miatt nem tudják felhasználni érvényes bérletüket
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A BKK közleményében azt írta: aki 2020. október 28. után vásárolt 100 forintos havi MOL Bubi-bérletet, annak a BKK a teljes bérletárat visszatéríti a vásárláskor használt bankkártyára. Akinek éves, féléves vagy negyedéves bérlete van, amely november 29. után is érvényes, annak a BKK szintén visszautalja a bérletárat, mindössze a 100 forintos havibérlet értékével csökkentve.

Ez a folyamat automatikus mindenki számára, aki a közbringarendszerbe regisztrálásakor megadta a visszautaláshoz szükséges minden adatot. Ha a kompenzációhoz hiányzik például a kártya- vagy bankszámlaszám, a BKK az adott ügyfelet e-mailben keresi meg - tudatták.

Aki a bérletéhez az alapegyenlegen felül is töltött fel pénzt a használati díjra fordítható kerethez, annak a BKK a feltöltött összeget visszatéríti. A folyamat ebben az esetben is automatikus, adategyeztetés szükségessége esetén a BKK e-mailben veszi fel a kapcsolatot az ügyféllel.

Ha valakinek a Mol Bubi-számláján csak a bérlethez tartozó alapegyenleg van feltöltve, azt a BKK nem téríti vissza - közölték. Tavasszal vadonatúj, fújt gumis kerékpárokkal, rugalmas és a BKK tarifarendszerébe illeszkedő árazással, új informatikai háttérrel, felhasználóbarát mobilalkalmazással és új üzemeltetési modellel érkezik vissza a Mol Bubi - áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink