Gazdaság

Az innovációt elősegítő hat készség elsajátítása

Ha meg akarunk tanulni újítani, előbb meg kell tanulunk kreatívnak lenni...a kreativitás pedig bárki számára lehetséges – állítja Jeff DeGraff és Staney DeGraff a A kreatív gondolkodás eszköztára című kötet szerzői.

Az innovációt elősegítő hat készség elsajátítása
A szerzők arra hívják fel a figyelmet, hogy a kreatív gondolkodás ott kezdődik, hogy az ember megérti: a kreativitás mögött bárki által elsajátítható konkrét készségek húzódnak
Fotó: PaBooks

A kötet olyan módszereket ajánl, mellyel végre elérhetjük rég kitűzött céljainkat, növelhetjük elköteleződésünket vagy például új alapokra helyezhetjük fejlődésünket. Emellett abban is segít a könyv, ha szeretnének másokat is felvértezni az újításhoz szükséges kreatív eszközökkel.

Jeff DeGraff, a Michigani Egyetem professzoraként több mint harminc éve tanítja a világ vezető újítóit. Különféle innovatív módszerek kifejlesztésén szerzőtársával, Staney DeGraff-al közösen olyan tekintélyes cégekkel dolgoznak együtt, amelyek a Fortune 500 listáján is szerepelnek. Kötetük azt mutatja be, miként fejleszthetők a kreatív képességek a gyakorlatban, és miként alkalmazhatjuk ezeket bárhol és bármikor.

A szerzők arra hívják fel a figyelmet, hogy a kreatív gondolkodás ott kezdődik, hogy az ember megérti: a kreativitás mögött bárki által elsajátítható konkrét készségek húzódnak. Úgy mutatják be az innovációs folyamat módszereit, mint a kreativitás hat készségét:

  1. Tisztázz! – a kihívás megértése;
  2. Ismételj! – ötletek másolása és ismételt alkalmazásuk;
  3. Fejlessz! – az ötletek szaporítása új ötletek hozzáadásával;
  4. Asszociálj! – az ötletek összekapcsolása analógiák mentén;
  5. Fordíts! – az ötletek történetekké alakítása;
  6. Értékelj! – a legjobb ötletek kiválasztása.
A kreatív gondolkodás eszköztára című kötet, valamint a Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) korábban megjelent kiadványai megvásárolhatók a PABooks könyvesboltjában, a Bölcs Várban, valamint webáruházában, a www.pallasathenekiado.hu oldalon
A kreatív gondolkodás eszköztára című kötet, valamint a Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) korábban megjelent kiadványai megvásárolhatók a PABooks könyvesboltjában, a Bölcs Várban, valamint webáruházában, a www.pallasathenekiado.hu oldalon
Fotó: PaBooks

A hat készség mindegyikének külön fejezetet szentelnek, és a mindennapi életből vett érdekes példákkal, valamint az olvasót megszólító gyakorlási lehetőségekkel egészítik ki. Ezeken végighaladva – „miként az edzés által fejlesztett izmok” – egyre fejlettebb képességekre teszünk szert. Ennek igazságát a könyvben felsorakoztatott megannyi izgalmas történet is igazolja.

Jeff DeGraff és Staney DeGraff mindketten keresett tanácsadók, a magánéletben is társak. Jeff a Michigani Egyetem üzleti iskolájának professzora, Staney a közös tanácsadói cégük, az Innovatrium vezérigazgatója, az innovációval kapcsolatos területek kutatója, a Michigani Egyetem Mérnöki Karának oktatója.

A kreatív gondolkodás eszköztára című kötet, valamint a Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) korábban megjelent kiadványai megvásárolhatók a PABooks könyvesboltjában, a Bölcs Várban, valamint webáruházában, a www.pallasathenekiado.hu oldalon.

Kapcsolódó írásaink