Gazdaság

Adókedvezményt kapnak a családi gazdaságok

Mezőgazdasági fejlesztések

A magyar föld, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar hazánkban több mint félmillió embernek ad munkát, az őket segítő törvényjavaslatnak köszönhetően pedig jelentős adókedvezményben részesülnek a családi gazdaságok – mondta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a kormány Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban.

Adókedvezményt kapnak a családi gazdaságok
Nyitrai Zsolt
Fotó: MH

A miniszterelnöki megbízott közölte, hogy a kormánya szövetségben végzi közéleti munkáját a gazdákkal. Nagy István agrárminiszter a videóban emlékeztetett, hogy az Országgyűlés elfogadta a családi gazdaságokról szóló törvényjavaslatot, így az új jogszabály 2021. január 1-jén hatályba is léphet. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a három új működési formának köszönhetően csaknem 300 ezer őstermelő és a családi gazdaságok mintegy 83 ezer dolgozója számára válik kedvezőbbé és könnyebbé az adózás, megújul és egyszerűbb lesz a családi gazdaságok működése. A cél az agráriumot érintő adminisztrációs terhek csökkentése, a családi gazdaságok erősítése, és a mezőgazdaság versenyképességének a javítása.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom