Gazdaság

Lényeges a fiatalok környezettudatossága

Pénztárcakímélő ötletek a Zöldiránytű applikáció révén

A középiskolás korosztály számára hiánypótló, öko- és pénzügyi tudatosságot fejlesztő mobilalkalmazást készítettek.

Lényeges a fiatalok környezettudatossága
A napi rutin mellett a fiatalok heti elfoglaltságaikhoz is kaphatnak pénztárcakímélő ötleteket pél­dául a bevásárlás, a házimunka vagy a hulladékhasznosítás területéről
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A Zöldiránytű segítségével a fiatalok a hétköznapi döntéseiket és hosszabb távú céljai­kat érintő kérdésekben kaphatnak pénzügyi és környezettudatosságukat fejlesztő tippeket, tanácsokat, jó példákkal fűszerezett friss és gyakorlatias útmutatást – derül ki a Pénziránytű Alapítvány lapunknak küldött közleményéből. Mint írták, elsősorban középiskolás korosztályt célzó alkalmazás a diákok napi rutinjából kiindulva, először a mindennapi higiéniához, öltözködéshez, közlekedéshez, étkezéshez, a barátokkal való kommunikáció­hoz nyújt pénztárca- egyben környezetkímélő ötleteket. A fiatalos grafikával ellátott, hiteles forrásokat felhasználó Zöld­iránytű applikáció tudásellenőrző kvízekkel, véleményszavazásokkal, meghökkentő adatokkal és érdekes sztorikkal fűszerezve válik igazán vonzó, gyakorlatias, ugyanakkor attitűdformáló szórakozva oktató eszközzé.

A napi rutin mellett a diákok heti elfoglaltságaikhoz is kaphatnak nagyon hasznos, pénztárca- és környezetkímélő ötleteket például a sportolás, a szórakozás, a játék, a bevásárlás, a házimunka vagy a hulladékhasznosítás területéről. Az egészséges életmód, a biztonságos sportolás, a kultúra és a tanulás mellett a családi munkamegosztás fontosságára, társadalmi és egyéni hasznára is felhívja a figyelmet az alkalmazás. Az applikáció hosszabb távra is kitekint. Az alkalmazás támogatja a fiatalokat abban, hogy összhangot teremtsenek mindenkori jóllétük és jólétük között, s tudatosan figyelhessenek oda döntéseik pénztárcájukra és bolygónkra gyakorolt rövid és hosszú távú hatásaira.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom