Gazdaság

Nőtt a fizetőképesség a gazdaság újranyitása után

Országrészek közötti eltérés

Javult a háztartások fizetőképessége a harmadik negyedévben, bár a tavalyi szinttől mindenhol elmarad, ugyanakkor jelentős az országrészek közötti eltérés – írta közleményében az Intrum.

Beszámoltak arról, hogy az Intrum és a GKI Regionális Fizetőképességi Indexe alapján a járvány eddigi legnagyobb kárvallottja a Nyugat- Dunántúl, itt romlott leginkább a háztartások pénzügyi helyzete. A Balaton környéki és budapesti lakosok helyzete sokat javult a harmadik negyedévben, a keleti megyéket a többi régióhoz képest továbbra is kíméli a válság. Az Intrum kereskedelmi és fejlesztési igazgatója szerint a nyári fellendülés leginkább a belföldi idegenforgalomnak köszönhető. Deszpot Károly a külföldi vendégek hiányával magyarázza, hogy Közép-Magyarország és a Balaton térségénél kisebb javulást ért el. A Nyugat-Dunántúl elsősorban az autóipar válsága miatt került nehéz helyzetbe – tette hozzá .

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom