Gazdaság

Semmi sem veszélyezteti a budapesti nagybani piac működését

Karácsony Gergely főpolgármester állításával szemben semmi sem veszélyezteti a budapesti nagybani piac működését - közölte az agrárminiszter szombaton, a Facebookon közzétett bejegyzésében.

Semmi sem veszélyezteti a budapesti nagybani piac működését
A nagybani piac rendben működik, hiszen a kijárási korlátozásról szóló rendelet is kivételként nevezi meg a munkavégzést, valamint a munkába, illetve a hazautazást (Képünk illusztráció)
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Nagy István emlékeztetett, Karácsony Gergely levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek, amelyben azt állította, hogy a kormány a kijárási korlátozással ellehetetleníti a budapesti nagybani piac munkáját, és így a fővárosiak zöldség- és gyümölcsellátását.

„Nos, ez egészen egyszerűen nem igaz, ezért megkérem főpolgármester urat, hogy ne terjesszen álhíreket!” - fogalmazott a miniszter.

Kiemelte, a nagybani piac rendben működik, hiszen a kijárási korlátozásról szóló rendelet is kivételként nevezi meg a munkavégzést, valamint a munkába, illetve a hazautazást.

„Mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy a budapestiek ellátása a korlátozások ideje alatt is biztosított” - hangsúlyozta Nagy István.
 

Kapcsolódó írásaink