Gazdaság

Posta és Takarékbank-fiók egy helyen

Olyan szolgáltatások is elérhetők, amelyekkel a vidéki lét valós alternatíva lehet időseknek és fiataloknak egyaránt

Már egy helyen lehet igénybe venni a postai és banki szolgálta­tásokat a Bács-Kiskun megyei Csengődön, az országban első alkalommal. A Magyar Posta és a Takarékbank tesztelési szakaszba lépett közös programjának célja, hogy biztosítsa a kistelepüléseken élők számára az alapvető postai és pénzügyi szolgáltatások elérését.

Posta és Takarékbank-fiók egy helyen
Csengődön nyílt meg az országban az első közös fiók
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A vidék lakosságmegtartó erejének kulcsa, hogy az alapvető szolgáltatások elérhetősége hosszú távon megmaradjon, ezért a kormány támogat minden olyan törekvést, amelyek ezen szolgáltatások megtartását célozzák – mondta tegnap Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Csengődön, a Magyar Posta Zrt. és a Takarékbank Zrt. közös projektindító eseményén. A miniszter a távirati iroda beszámolója szerint elmondta: a kormány 2010 óta azon munkálkodik, hogy a vidéken élőket ne érje hátrány a városiakkal szemben, és itt is elérhetőek legyenek olyan alapvető szolgáltatások, amelyek nélkül ma már az élet elképzelhetetlen, és így a vidék valós alternatíva legyen fiatalok, idősek számára egyaránt.

A két társaság közös programjának célja, hogy a lakosság számára a korábban megszokott szolgáltatások megmaradjanak, és az ellátás minősége javuljon, a partnerek számára fenntartható üzemeltetés mellett. A Bács-Kiskun megyei településen a postai és a banki szolgáltatások mostantól egy helyen, a Takarékbank fiókjában érhetők el, a lakosság számára ugyanakkor a postai küldemények kézbesítése változatlan marad. Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója és a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, Vida József a projektindító eseményen közösen leplezte le a helyi Takarékbank épületére szerelt postai pajzsot, majd jelképesen átadták az épületet. A posta a tesztben érintett dolgozókat tovább foglalkoztatja. Elmondták, a fejlesztési program indítása új fejezetet nyithat a Magyar Posta és a Takarékbank együttműködésében, olyan fejlesztések is megvalósulhatnak, mint a közös kiadású bankkártyák.

Kapcsolódó írásaink