Gazdaság

A koronavírus-járvány rávilágított a gazdaság támogatásának fontosságára

Foglalkoztatást érintő jogszabály-változtatások

Sűrű napot tartottak tegnap az Országgyűlésben, többek között a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a foglalkoztatás-felügyeletről szóló törvényjavaslatról tárgyaltak a képviselők.

Ovádi Péter (Fidesz) azt mondta, hogy a munkaügyi ellenőrzés szabályozását is megújítják, amely így korszerűbbé válik. Elmondta azt is, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzet még inkább rávilágított a munkahelyek támogatásának fontosságára. Miután lezárták az állami projektértékelői jogviszonyról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvény módosításának általános vitáját, a foglalkoztatást érintő jogszabály-változtatások tárgyalására tértek át a képviselők. Az ingatlanok közműcsatlakozásának elősegítéséről szóló törvénymódosítási javaslatról is volt vita, ahol Schanda Tamás parlamenti államtitkár expozéjában kiemelte: a családok otthonteremtése érdekében az ingatlanok közművekre való csatlakozását a kormány több intézkedéssel igyekezett segíteni az elmúlt években.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom