Gazdaság

Töltőberendezés-gyártók és -forgalmazók jelentkezhetnek a Zöld Busz Programra

Demonstrációs mintaprojekt

Tegnaptól nyílt lehetőségük az autóbusztöltőberendezés-gyártóknak és -forgalmazóknak arra, hogy minősített partneri címet szerezhessenek, ezzel pedig részt vegyenek a Zöld Busz demonstrációs mintaprojektben – közölte tegnap Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Töltőberendezés-gyártók és -forgalmazók jelentkezhetnek a Zöld Busz Programra
Kaderják Péter
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A program első körében buszgyártók és -forgalmazók szerezhettek minősített partneri címet. Kaderják Péter emlékeztetett arra, hogy a kormány a Zöld Busz Programban 36 milliárd forinttal támogatja az elektromos autóbuszok beszerzését. A felhívásban az elektromos autóbuszok töltésére alkalmas, legalább 100 vagy 150 kW-os, nagy teljesítményű, egyenáramú töltőberendezést forgalmazó cégek, cégcsoportok jelentkezését várják. Mint azt az államtitkár elmondta, a mintaprojekt célja a tapasztalatszerzés az elektromos autóbuszok üzemeltetése és beszerzése, az infrastruktúra-kiépítés és a járművek töltése terén.

Kapcsolódó írásaink

Elkezdődött a Zöld Busz Program

ĀFontos szándék, hogy megerősödjön a magyarországi gyártás, a hazai részarány meghaladja a hatvan százalékot, létrejön egy minősített buszgyártói kör is