Gazdaság

Statisztikai hivatal: november 22-ig tart a mezőgazdasági összeírás

Adatgyűjtés az agráriumban

Még egy hónapig tart a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus 2020, amely során személyesen keresik fel a gazdákat az összeírók – közölte az MTI.

A KSH tájékoztatója szerint november 22-ig több mint négyezer összeíró járja az országot és keresi fel azokat, akik a nyári online szakaszban, illetve a szeptember óta tartó személyes válaszadási lehetőségeket biztosító szakaszban sem válaszoltak a kérdésekre. Az eddig nem válaszolók országosan a címek 13,7 százalékát jelentik. A felmérésben a KSH adatokat kér többek között a növénytermesztési jellemzőkről, az állatállományról, a mezőgazdasági dolgozókról és a gazdaság egyéb részeiről, például a trágyázási módszerekről. Kiemelték, hogy az adatszolgáltatást kormányrendelet írja elő, így az érintetteknek kötelező a válaszadás, az adatokat statisztikai célra gyűjtik, összesítve, név nélkül publikálják. Az összeírók maszkot viselnek, és szigorúan ügyelnek a közösségi távolságtartás szabályainak betartására. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom