Gazdaság

Nőtt az ország fával borított területe, egy éve indult az erdőtelepítési támogatások növelése

Klímaváltozás elleni fellépés

A kormányzat célja a klímaváltozás elleni fellépés, amiben jelentős része van az Agrárminisztérium által kezdeményezett országfásítási programnak – mondta Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára a Bács-Kiskun megyei Dávodon, ahol településfásítási program keretében harminc facsemetét ültettek el.

Hozzátette: egy évvel ezelőtt jelentették be a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatásainak növelését, ami meghozta a várt eredmény, az elmúlt évben trendforduló zajlott le, és több mint 17 ezer hektár új erdő telepítésére, valamint 3 ezer hektár ipari ültetvény létesítésére adtak be kérelmeket a gazdák. Ez összesen 20 ezer hektárral növeli az ország fával borított területét – mondta a Zsigó Róbert ,a térség országgyűlési képviselője. Kiemelte, hogy a rendszerváltoztatás óta nem volt ennyi települést megmozgató fásítási kezdeményezés.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom