Gazdaság

Közel hatezer fiatal vállalkozóvá válását ösztönzi a kormányzati támogatás

Közel hatezer fiatal vállalkozóvá válását ösztönzi a kormányzati támogatás.

A támogatási keret mintegy 3 ezer vállalkozás létrehozását segíti a 30 év felettiek, és közel 6 ezer vállalkozásét a 30 év alattiak körében.

Támogatási kérelmet kizárólag a benyújtás előtt legfeljebb 3 hónappal korábban alakult vállalkozások adhatnak be. A Magyar Államkincstár 60 napon belül elbírálja a beérkezett kérelmeket, és kedvező támogatói döntés esetén kifizeti az igényelt összeg felét.

Az államtitkár hozzátette, a 30 év alatti fiatalok még a nyugat-dunántúli, az észak-magyarországi régiókban jelentkezhetnek a programba, a 30 év feletti álláskeresők  számára rendelkezésre állt helyek már beteltek. A közép-magyarországi régióban a konvergencia régiókhoz képest tervezetten később indított tükörprogramban heteken belül várhatók az első utalások, már mintegy 150 fő be is nyújtotta a támogatási kérelmét.

„A program a magyar kormány azon célját segíti, hogy hazánkban minél többen dolgozhassanak, a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítése érdekében különösen fontos a vállalkozni vágyók támogatása” - hangsúlyozta Bodó Sándor.

Kapcsolódó írásaink