Gazdaság

Hidvéghi: A magyar baloldal sportot űz a hazája elleni aknamunkából

Az Európai Parlament a mai nap folyamán szavazott a következő hétéves közös agrárpolitikáról. A Fidesz-KDNP képviselői támogatták a Magyarország számára előnyös javaslatot. a magyar baloldali EP-képviselők viszont a magyar gazdák érdekei ellen szavaztak - írta Hidvéghi Balázs a Fidesz uniós parlamenti (EP) képviselője .

Hidvéghi: A magyar baloldal sportot űz a hazája elleni aknamunkából
Hidvéghi Balázs a Fidesz uniós parlamenti (EP) képviselője
Fotó: Európai Parlament

A magyar baloldal sportot űz a hazája elleni aknamunkából-  jelentette ki Hidvéghi Balázs a Fidesz uniós parlamenti (EP) képviselője. Most éppen nem szavazták meg az Unió következő hét évre szóló Közös Agrárpolitikáját az Európai Parlamentben - húzta alá.

„Pedig a döntés eurómilliókat jelent a magyar gazdák számára.”

Kiemelte, hogy a Közös Agrárpolitika az Európai Unió egyik legrégebbi és legfontosabb szakpolitikája. Ennek köszönhető, hogy gazdák egy kiszámítható támogatási környezetben dolgozhatnak. Ez teszi lehetővé, hogy jó minőségű, biztonságos élelmiszerek kerüljenek az asztalunkra.

Hozzátette: a baloldali politikusok ellenszavazatukkal egyértelművé tették, hogy számukra ez nem fontos. A most elfogadott javaslat egy több hónap alatt létrejött, mindenki érdekét szem előtt tartó kompromisszum eredménye. Ennek köszönhetően a következő hét évben megújul a forrás-elosztás rendszere - emelte ki. Az új modell lényege, hogy a tagállamok úgynevezett nemzeti Stratégiai Terveket készítenek az agrártámogatások elosztására. A döntés ráadásul a környezetvédelem és az Európa élelmiszerszükségletét kielégíteni képes mezőgazdaság közötti józan egyensúlyra épül.

A baloldal azonban ezt megtámadta - írta a Fidesz uniós parlamenti (EP) képviselője, majd hozáttette: ők teljesen irreális klímapolitikai terheket róttak volna a gazdákra. „Holott a földművelés és a legeltetés miatt éppen a gazdák azok, akik leginkább a bőrükön érzik az éghajlatváltozás hatásait. Nekik van meg az a gyakorlati tapasztalatuk, amely nélkül nem képzelhető el eredményes klímapolitika” - írta.

„Ha aránytalan környezetvédelmi elvárásokat támasztunk velük szemben, azzal egyszerre veszélyeztetjük a klímapolitikai céljainkat és az emberek élelmiszer-ellátását” - zárta írását Hidvéghi Balázs.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom