Gazdaság

Varga Mihály: Jogunk van független és szabad nemzetként élni

Hatvannégy éve, 1956-ban megváltozott a világ, a történelem új lapot nyitott, amelyre a magyar forradalmárok írták az első sorokat – hangsúlyozta Varga Mihály a Pénzügyminisztérium október 23-a alkalmából rendezett ünnepségén, amelyen a tárcavezető elismeréseket adott át. A pénzügyminiszter kiemelte: ma fejet hajtunk azok előtt, akik bátorságukkal és önfeláldozásukkal világtörténelmet írtak 1956-ban.
 

Varga Mihály: Jogunk van független és szabad nemzetként élni
Varga Mihály
Fotó: MH

Azt a tudatot, hogy nekünk is jogunk van szabad nemzetként élni, jogunk van múltunkhoz és jogunk van ahhoz is, hogy magunk alakítsuk jövőnket, már soha többé nem lehetett elvenni sem megtorlással, sem kedvezményekkel – emlékeztetett Varga Mihály az 1956. októberi eseményekre.

Mint mondta: múltunk örökül hagyta ránk feladatainkat, hogy vegyük ismét birtokba történelmünket, hogy a magunk módján építsünk független országot, hogy megvédjük mindazt, amit elértünk.

"A magyar kormány meggyőződése, hogy akkor tud megfelelni ezeknek a feladatoknak, ha ragaszkodik a magyarság, a magyar emberek érdekeinek szolgálatához. A történelem menetét megváltoztató tettekre ritkán nyílik lehetőség, de dolgozni, a ránk szabott munkát becsülettel elvégezni, tenni közösségünkért, az sem kis feladat" – tette hozzá. 

Varga Mihály a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést adott át Balogh Beátának, Kaposvár megyei jogú város polgármesteri hivatala gazdasági igazgatójának. Magyar Gazdaságért díjat kapott Almási Sándor, az Almási Ipari és Kereskedelmi Kft., ügyvezetője, Barabás Tamás, a ProjectMine Kft. tulajdonosa, Hodász István Balázs, az EGIS Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója, a VOSZ társelnöke, Rudas János Mihály, a HMP Logic Informatikai és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője, Tölg-Molnár Beáta Éva, a Taxhelp Tanácsadó és Üzletviteli Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Fáskerti László, az „F & O” Komplett Építőipari Kft. ügyvezetője, Fekete Tibor, a COOP Szolnok Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatója, Peredi Péter, a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára, Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára, Zuggó Nikolett, a Fókusz Gimnázium oktatásvezetője, illetve Polay József, a WIPO FUTURE Üzletviteli és Tanácsadó Kft., ügyvezetője.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom